طريقه الباتيه
المقادير
كوب و نصف دقيق
نصف ملعقة ملح
خميرة
بيضه
كوب زبادى
ربع كوب زيت صغيرة
جبنه او شيكولاته او اى شئ تريدين حشو الباتيه به
الطريقه
تضعى مقدار الملح على الدقيق وتخلطيهم كويس
ثم تضعى الخميره و البيضه و الزبادى و الزيت
و تعجنيهم كويس
لو لقيتى العجينه ناشفه شويه ضعى بعض اللبن او الماء
ضعى بعض الزيت و الدقيق على الرخامه و افردى العجينه عليها حتى تصبح رقيقه
اذا كنتى تريدى الباتيه مستطيل فقطعى العجينه الى شرائح مستطيله طويله
وقومى بوضع الحشو الذى تريدينه سواء جبنه او شيكولاته
ثم قومى بلف العجينه على الحشو حتى تصلى الى نهايتها
وهكذا قومى بعمل باقى الشرائح
ضعيهم فى الفرن فى درجة حراره متوسطهوبالهنا والشفا